Przejdź do treści

Mjutella z chilli

    Trzy ozbione wyszywaną opaską materiałową małe słoiczki z mjutmalina - mieszaniną miodu i liofilizowanej maliny.

    Hit! Nie waham się użyć tego słowa. Od długiego czasu marzyło mi się masło orzechowe z miodem. Eksperymentów było bez liku. Niektóre bardziej, inne mniej udane. Ten przepis zagościł już… Czytaj dalej »Mjutella z chilli

    Mjutmalina, mjutaronia

      Trzy ozbione wyszywaną opaską materiałową małe słoiczki z mjutmalina - mieszaniną miodu i liofilizowanej maliny.

      Grzeszna przekąska, tak nazwaliśmy te sporządzone z liofilizowanych owoców i miodu łakocie. Duża ilość owoców, niespotykana w podobnych produktach sklepowych, zapewnia, że słodycz nie jest przesadzona. Czuć smak kwasek maliny i cierpkość aronii.… Czytaj dalej »Mjutmalina, mjutaronia

      Mjutimbir z kurkumą

        Trzy ozbione sznurkiem i opaską materiałową małe słoiczki z mjutimbirem - mieszaniną miodu, tartego imbiru, tartej skórki cytryny doprawiony kurkumą.

        Ten przepis zaskarbił sobie nasze serca i podniebienia. Późną jesienią i zimą był doskonałym dodatkiem do herbaty i kawy. Pasuje również do serów, czy po prostu na kanapkę na słodko. Ważne, aby składniki pochodziły… Czytaj dalej »Mjutimbir z kurkumą